+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

Видалення біоплівки із системи водопостачання

Видалення біоплівки із системи водопостачання

Змішані оксиданти MIOX насправді видаляють біоплівку, що приводить до меншого бактеріального забруднення, зниження споживання дезінфектанту й більш тривалому рівню залишкового хлору для запобігання повторного зараження. При меншій кількості органіки у водопроводі, формується менша кількість побічних продуктів дезінфекції. Крім того, знижується рівень мікробіологічної корозії, а також поліпшується коефіцієнт теплопередачі систем охолодження/нагрівання.

Що таке біоплівка?

Біоплівка - це органічна речовина, яка утворюється безпосередньо в трубах системи водопостачання, градирнях і на будь-якій іншій поверхні, що контактує з водою. Біоплівка утворюється, коли бактерія починає виділяти слиз, липку речовину, яка дозволяє їм прикріпитися до поверхні. Біоплівка містить багато видів бактерій, у тому числі грибки, водорості й найпростіші. Вона стійка до хлору й важко видаляється у випадку утворення. Біоплівка служить укриттям для хвороботворних мікроорганізмів, захищаючи їх від впливу хлору. Примітно, що бактеріям Legionella pneumophila необхідна біоплівка для того, що б розмножуватися в системі водопостачання. Крім того, біоплівка впливає на окисні потреби, вимагаючи більшого дозування дезінфектанта для забезпечення необхідного рівня залишкового хлору.

MIOX гарантує видалення біоплівки.

У той час як хлор частково контролює біоплівку, він не руйнує субстрат полісахариду утворений нею, який сприяє її швидкому повторному росту. Всебічні дослідження підтвердили, що змішані окиданти руйнують не тільки біоплівку, але й субстрат полісахариду. Відеодослідження зворотноосматичної мембрани показало повне видалення біоплівки через 5 годин 40 хвилин, при чому найшвидші темпи були помічені в останні 40 хвилин, тому що встановилося оптимальне дозування. Видалення біоплівки на станції термальних джерел у Японії, де довгий час застосовувався гіпохлорит було показовим. Відеозйомки в трубі діаметром 10 см показали товстий шар біоплівки, який повністю зник через 22 дні після переходу на дезінфекцію змішаними оксидантами.

Крім того, дослідження показали, що видалення біоплівки із системи централізованого водопостачання забезпечила відсутність бактерій кишкової палички, скорочення окисної потреби, скорочення утворення небезпечних побічних продуктів дезінфекції, підвищений фільтроцикл, а також видалення слизу з поверхні труб і стінок резервуарів, а також знизило рівень мікробіологічної корозії й поліпшило коефіцієнт теплопередачі градирень.