+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

ЖКГ м. Хуст, Закарпатська область

ЖКГ м. Хуст, Закарпатська область

Місто Хуст — місто обласного підпорядкування в Закарпатській області України, адміністративний центр Хустського району, що був в 1939 році столицею Карпатської України. Третє по чисельності населення місто Закарпаття, розташовано біля підніжжя гір у місці впадання річки Ріка в Тису.

У м. Хуст два водозабори – Ріка і Тиса. Джерело води – підземні свердловини.

До проведення технічного переоснащення водозаборів, для знезаражування води використовувався хлор-газ. Обладнання для дозування хлору було у вкрай зношеному стані.



Для вдосконалення технологічного процесу підготовки питної води для потреб міста, міська рада прийняла рішення модернізувати систему знезаражування по сучасним, автоматичним і безпечним технологіям.



Після вивчення декількох сучасних технологій, якы застосовуються у Європі й Україні, фахівці ЖКГ міста й міської ради зупинили свій вибір на системах MIOX (США), які гідно зарекомендували себе в Україні на великих і малих об'єктах водоочищення.

Системи MIOX на території України встановлюються й підтримуються фахівцями компанії ОНІКО

Генератори MIOX виробляють змішані оксиданти, які знезаражують воду ефективніше, чим гіпохлорит натрію, і має масу переваг перед хлор-газом і гіпохлоритом.



У виробничому процесі знезаражування води повністю виключається використання небезпечних і шкідливих хімічних речовин, що забезпечує повну безпеку виробництва. Для виробництва змішаних оксидантів необхідна тільки сіль, вода й електроенергія. У технологічному процесі не утворюються побічні продукти й немає відходів виробництва. Також підприємство повністю вийшло з під контролю МНС.

Загальні показники системи


Продуктивність – 5,2 кг в еквіваленті Cl2 у добу
Спосіб дозування – у систему водопроводу після глибинного насоса до РЧВ.
Обсяг знезаражування – 11 000 м3 у добу
Система дозування – ручна
Обсяг солі в солерозчиннику – на 15 днів
Обсяг баків для змішаних оксидантів – на 24 години