+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

Упаковка рентгенівських плівок

Упаковка рентгенівських плівок

 Є дуже широкий вибір різних упакувок, вироблених у відповідності зі стандартом ISO 56.55 Для кожного застосування в промисловій радіографії існує свій тип плівки й свій тип упаковок. Не буває об'єктів занадто малих або більших; для кожного випадку є плівка відповідного розміру. Плівки AGFA NDT поставляються у всіх стандартних типоформатах і упакуваннях - у світлонепроникному і лабораторному упакуванні. 

ПРАКТИЧНА СВІТЛОНЕПРОНИКНА УПАКОВКА 

Економія часу 
AGFA упаковує свої плівки на найсучасніших машинах. В упакуванні вони можуть бути поміщені безпосередньо на контрольований об'єкт. Це заощаджує масу часу, який в іншому випадку був би витрачений у фотолабораторії на розміщенню плівок ручним способом у касети. 

Поліпшена якість 
AGFA упаковує свої плівки автоматично у відповідності зі стандартом ISO 9001, використовуючи нові свинцеві екрани для кожного упакування. Цей метод гарантує оптимальну якість. Він також виключає будь-які дефекти плівок, викликані свинцем або пилом в упакуванні. Тому повторне перезйомка через подібні причини тепер далеко в минулому. 

Економічні вигоди 
Ми керуємся принципом "час - гроші" - це означає простоту у використанні як під година експонування, так і при роботі у фотолабораторії, а відсутність перезнімань підвищить продуктивність праці. 

Плівки у світлонепроникнім упакуванні мають зручне маркування. "РЬ" означає, що плівка поміщена між свинцевими екранами товщиною 0,027 мм. Центр конверта позначений хрестом для більш зручного розміщення плівки. Ці аркуші вставляються у тверду картонну коробку, з якої їх дуже легко дістати. Спеціальні впакування для рулонних плівок також дуже зручні в застосуванні. Рулонні плівки шириною 10 дів поставляються намотаними на котушки. 

ПЛІВКА У СВІТЛОНЕПРОНИКНОМУ УПАКУВАННІ Pb ВАКУПАК 

Абсолютно непроникна для світла, повітря й вологи 
РЬ ВАКУПАК є найкращою зі світлонепроникних упакувань. Рентгенівські плівки AGFA NDT зі свинцевими екранами стандартної товщини 0,027 мм при вакуумному упакуванні повністю захищені від світла, проникнення повітря й вологи. Це досягається за допомогою спеціального матеріалу, використовуваного в космічних технологіях. Цей матеріал являє собою металізований полімер з напилюванням алюмінію. Цей полімер дає можливість застосовувати плівки в умовах надзвичайно високого забруднення й вологості. РЬ ВАКУПАК ідеальний при роботі з енергіями більше 100 кВ. 

Оптимальна якість знімка 
Вакуумна технологія упакування забезпечує чудовий контакт між плівкою AGFA NDT і свинцевими екранами, що гарантує оптимальну чіткість знімка. Навіть якщо плівка ВАКУПАК накладається на круглий або сильно вигнутий об'єкт, контакт між плівкою й свинцевим екраном залишається повноцінним. 

Комфорт в поводженні 
Конверт ВАКУПАК може накладатися на контрольований об'єкт будь-якою стороною. Упакування ВАКУПАК, завдяки ефекту "easy-peel" (легко знімається), відкривається одним рухом. 

СВІТЛОНЕПРОНИКНА УПАКОВКА ДЛЯ РУЛОННОЇ ПЛІВКИ 

Під час проводження контролю трубопроводів, судин тиску, літаків, труб або танків-сховищ, використовуючи рулонну плівку, Ви самі визначаєте потрібну довжину плівки й можете робити панорамні знімки кільцевого шва за допомогою одного відрізу плівки. 

Комфорт в поводженні 
Застосування касет при роботі з рулонною плівкою РОЛЛПАК зайве. Система edge to edge гарантує, що РОЛЛПАК може бути покладена навіть у самі важкодоступні місця. Звичайно РОЛЛПАК накладається на контрольований об'єкт і закріплюється клейкою стрічкою. Ідентифікацію знімка по розташуванню його на об'єкті контролю при такій техніці просвічування потрібно проводити тільки один раз, що дозволяє заощаджувати час. Упакування РОЛЛПАК поставляється в практичній коробці. 

Швидко й легко відкривається 
Конверт РОЛЛПАК відкривається швидко й легко. Плівка сама використовується "як ніж", при цьому потрібно однієї рукою закріпити на столі чисту сторону конверта разом з нижнім свинцевим екраном і плівкою, а іншою рукою потягнути наверх марковану частину конверта разом з верхнім свинцевим екраном. У такий спосіб плівка дуже легко виймається з упакування. Упакування РОЛЛПАК великих форматів (>10 см) мають відривну смужку на кожній стороні конверта. Це дозволяє легко й швидко витягати плівку з упакування. 

Індикатор довжини на упакуванні 
Індикатор дозволяє легко визначати в якому місці відрізати плівку. З його допомогою також легко визначати скількі плівки залишилося. Плівка може бути відрізана на будь-яку довжину. Усі ці роботи повинні проводитися у фотолабораторії. 

Pb ROLLPAC (РОЛЛПАК) 

Упаковка Pb РОЛЛПАК непроникне для світла, вологи й масел 
В упаковці РОЛЛПАК плівка заварена між двома свинцевими екранами товщиною 0,027 мм. Упаковка РОЛЛПАК стійке до проникнення вологи й масел. Вона може без шкоди для якості знімка стикатися з вологими або забрудненими об'єктами. 

Оптимальна якість зображення 
Унікальний спосіб упакування РОЛЛПАК гарантує те, що абсолютний контакт між плівкою й свинцевою фольгою зберігається навіть тоді, коли плівка застосовується на сферичних або циліндричних об'єктах малого діаметра. Використання екранів гарантує оптимальну якість знімка. 

УПАКУВАННЯ ЛИСТОВИХ ПЛІВОК ДЛЯ ФОТОКІМНАТИ 

Плівки використовуються з металевими або пластмасовими касетами і з магнітними або вакуумними тримачами. Плівки AGFA NDT D витримують високий рівень неактинічного світла у фотокімнаті, що дозволяє більш зручно працювати з ними. 

Для зручності маркування наноситися з трьох сторін упакування. 

На перший погляд, з погляду вигідності за ціною, упакування для фотокімнат являють собою найбільш економічне рішення, оскільки ціна на таку плівку найнижча. І все-таки потрібно враховувати при цьому витрати на підготовку плівки, наприклад, у фотокімнаті, і витрати на повторні знімки. Крім цього, виникають додаткові витрати на касети й екрани. Результат таких розрахунків, звичайно,залежить від конкретних умов. 

Такі розрахунки незаперечно доводять: "Дешево - не завжди економічно". Поряд з витратами потрібно враховувати якість. При цьому слід мати на увазі, що якість зображення, отримана при використанні упакування ВАКУПАК, не може бути досягнута зі стандартними касетами. 

NON INTERLEAVED FILMS (NIF) АБО БЕЗ КОНВЕРТА 

Цей тип упакування - найдешевший. Звичайно, при цьому якість самої плівки відповідає якості плівки, що поставляється у вакуумних упакуваннях. Плівки упаковуються по 100 аркушів у поліетиленовому пакеті й картонній коробці. Поліетиленові пакети дозволяють уникнути ушкоджень при добуванні плівки. 

FW (FOLDER WRAPPED АБО В ПАПЕРОВОМУ ПАКЕТІ) 

Кожна плівка захищена паперовим пакетом для того, щоб уникнути помилок при підготовці у фотокімнаті. Паперовий конверт також може використовуватися для спрощення зберігання плівок і захисту їх після використання. Крім того, цей тип упакування призначений для регіонів з високою відносною вологістю й температурою, оскільки в цьому випадку виключається склеювання плівок однієї з іншою. Плівка FW упаковується в загальну коробку по 100 аркушів. Зовнішнє упакування являє собою надійну коробку зі світлонепроникною кришкою. 

ОПТИМАЛЬНІ УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ ПЛІВОК AGFA NDT 

Обробка й зберігання рентгенплівки є важливим аспектом радіографічного процесу. Зберігання плівки регламентується міжнародним стандартом ASTME E1254-97. 

Насамперед, складські приміщення для неекспонованих плівок повинні перебувати у віддаленні від місця проведення просвічування й джерел випромінювання. Якщо плівка зберігається більш 3-х місяців, те фонове випромінювання не повинне перевищувати 90 nGy/h (18х10 10 C/Kg/h). Плівки в заводських умовах повинні зберігатися по можливості на ребрі. Температура зберігання - від 4,4°С (40°F) до 23,8°С (75°F). Відносна вологість повітря - від 30% до 60%. 

Висока температура прискорює фізико-хімічні процеси в емульсії й тому плівки AGFA NDT повинні зберігатися в прохолоднім місці. 

Тому що плівка у відкритих пакетах піддається дії вологості, доцільно забезпечувати відносну вологість повітря в приміщенні нижче 60%. 

Якщо плівка AGFA NDT використовується й зберігатися відповідно до зазначених вимог, гарантується її відмінна якість у період строку зберігання, зазначеного на картонному упакуванні.