+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

Забезпечення рівня залишкового хлору

Забезпечення рівня залишкового хлору<br>

Змішані оксиданти вирішують проблему підтримки рівня залишкового хлору

Деякі водоканали, у яких довгі водопроводи або тупикові ділянки, стикаються із проблемою підтримки необхідного рівня залишкового хлору у найвіддаленіших точках, якщо не давати надмірне дозування безпосередньо на водоканалі. Однак, як відомо, це приводить до високого рівня небезпечних побічних продуктів дезінфекції, виникненню скарг на запах і смак води на найближчих до водоканалу об'єктах.

Можна установити станції повторного хлорування, як варіант вирішення даної проблеми, але це вплине на вартість послуг та потребує додаткового фінансування на обслуговування.

Інший варіант — застосування хлорамінів (суміш хлору й аміаку), але це більш слабкий дезінфектант, який вимагає додаткових витрат, погіршує смак і запах води, а також може викликати проблему нітрифікації.

Рівень залишкового хлору при застосуванні змішаних оксидантів зберігається по всій довжині водопроводу протягом тривалого періоду часу.

Цей ефект, тісно пов'язаний з видаленням біоплівки, яка має тенденцію до споживання залишкового вмісту дезінфектанту в системі водопостачання, що суттєво скорочує окисні потреби.